Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) betekent, dat je niet alleen bezig bent met winst te maken voor je bedrijf en jezelf, maar dat je ook maatschappelijk winst wil behalen. Het is een win-win situatie. Voorbeelden zijn: Inclusief werkgeverschap, duurzame inzetbaarheid werknemers, programma’s leven lang leren, aanpassingsvermogen aan snel veranderende situatie in markt en maatschappij, creëren van werkgelegenheid, ondernemerschap bevorderen en het ontwikkelen van nieuwe business-modellen.

MVO is betekenisvol ondernemen, goed voor mens en maatschappij. Volgens onderzoeken zoals MCKinsey komen er per jaar meer dan 500 sociale ondernemers bij.
Gerenommeerde bedrijven en invloedrijke Ceo’s voorspellen dat sociaal ondernemen de norm zal zijn rond 2020. Wie niet meedoet, sluit zichzelf buiten de markt. De klant en zijn behoefte staan hierin centraal!

In de rol van MVO-regisseur, begeleidt VidiMishi Foundation (VMF) organisaties bij die verandering naar Maatschappelijk Verbeterend Ondernemen ( MVO).